COMPOT the indoor ceramic composter

COMPOT - a beltéri komposztálód kerámiából

…szeretsz főzni de zavar a sok zöldség és gyümölcs hulladék? 

…Hulladékmentesség útján elindultál és most jutottál el a komposztálásig?

…Már belekezdtél de elbizonytalanodtál mi hogyan is működik a komposztálásban? nincs hozzáférésed kerthez, de még egy balkonod sincs? 

Kezdj el beltéri komposztálni velünk!

Komposztot bárki előállíthat, akinek van konyhája, balkonnövényei, kiskertje. A komposzt valójában trágya, tömény tápanyag, amelyre a növényeknek az egészséges, életerős növekedéshez szükségük van. Az általunk megtermelt hulladékmennyiség (évi kb. 350-400 kg/fő) pedig legalább a harmadával csökkenthető.

A kukánkba kerülő háztartási hulladékunk hozzávetőlegesen 1/3-a olyan anyag, ami komposztálható, és általános háztartási probléma, hogy mit  is hogyan is  kéne kezdenünk a hulladékunkkal a városban. Elszállítani és deponálni? elégetni? Vegyünk a kezünkbe a megoldást! 

Benne termelt komposzt tápanyagokaban hihetetlenül gazdag anyag, ami szoba és kerti növények tápanyag utánpótlására használhatunk. Így nem kell műtrágy oldatokat vagy különleges tápoldatokat vásárolnunk

COMPOT a beltéri komposztálód kerámiából

Beltéri komposztálónk természetes anyagból a lakásodba, városi teredbe lett tervezve.

funkcionális és a konyhádba, nappalidba vagy a kis balkonodon elfér. Sokáig veled lesz egyszerű és élvezet használni. 

Anyaga: porózusra égetett kerámia

Teljes magasság: 47 cm

Átmérő: ø 35cm

Súly: 15kg

Befogadóképesség: heti 2-3 liter, heti 0,5-1,2 kg

Beltéri és műanyagmentes

Több műanyag beltéri komposztálási megoldás létezik, ám mi szerettünk volna helyi és megújuló alapanyagból alkotni így jutottunk a csodálatos kerámiáig. COMPOT-ot magyar agyagból és helyi kézművesekkel készítjük. Az anyaga, ami porózus így lélegzik, hűt és fűt és szagtalanít is a belekevert kompozitokkal: így optimális környezetet biztosít a komposztáláshoz beltérben. 

Hulladékodból a fekete arany

Hulladékáramunk kb. 35% -a komposztálható egy háztartásban, és általános háztartási probléma, hogy mit kell tenni ezzel a hulladékkal a városban, és megoldást kínálunk erre a problémára.

kis odafigyeléssel, a kerti és szobanövényeink számára nélkülözhetetelen tápanyagkoktél; komposzt készíthető. 

…és ne aggódj harmada lesz a hulladékodnak a komposztod, így pont elég növényfölded lesz a következő átültetéshez.

Mini ökoszisztéma

COMPOT, a beltéri komposztálónk aerob komposztálásra alkalmas. Az aerob komposztálás mikroorganizmmusokat használ a konyhai hulladékok és más szerves anyagok komposzttá alakításához, a vermikomosztálás gilisztákat. A természetes agyagedényben egy kis odafigyeléssel ideális komposztálási környezetet tudunk előállítani, ami ha jól csináljuk egy nedves erdő illatát hozza el nekünk. A Mikroorganizmusok  elvégzik a piszkos munkát!

Szagtalan

mivel az anyaga agyag, ami lélegzik, hűt és fűt és szagtalanít is, optimális környezetet biztosítva a komposztáláshoz beltérben (is). Egy kis odafigyeléssel ideális komposztálási környezetet tudunk előállítani benne, ami egy nedves erdő illatát hozza el nekünk. 

Egész évben használhatod – egyszerű megoldás csomagot kapsz

A COMPOT-ot úgy terveztük, hogy egész évben tudj benne beltérben komposztálni. A szerves hulladékod  a komposztálás első részében (lebomlási rész) összeesik a térfogatának körülbelül a harmadára, utána pedig a humuszanyagok felépülnek benne: így lehetséges, hogy heti 2-3 liter szerves hulladékot tudsz a COMPOT edénnyel  komposztálni.  

Egy megoldást kapsz nem egy kerámia edényt csak. A megoldáscsomagban fél évnyi minden benne van ami a komposztáláshoz kell. Segítünk neked  komposztálás útján képzéseinkkel és a cikkeinkkel és más oktatási anyagainkkal. A vevőtájékoztatónkat itt éred el.  

Nem kellenek hozzá giliszták és más segédeszközök, 

mivel a COMPOT edény a komposztáláshoz kifejlesztett baktériumkultúra segítségével bontja le a szerves hulladékot. Magától elvégzi a feladatot, neked nincs más dolgod, mint hogy hetente 1 alkalommal „megetesd” a konyhai zöldhulladékoddal.